Csehország: Petícióban követelik a prágai orosz nagykövetség energiaellátásának a megszakítását - Körkép.sk
Mindennapjaink

Csehország: Petícióban követelik a prágai orosz nagykövetség energiaellátásának a megszakítását

Az „Ajándék Putyinnak” kezdeményezés szerint az oroszok nem érdemelnek mást, mert Ukrajnát sötétségre és fagyra ítélték.

Nyitókép: Twitter/Dárek pro Putina

 

Az “Ajándék Putyinnak” (Dárek pro Putina) elnevezésű projekt petíciót tett közzé, amelyben az Orosz Föderáció tulajdonában lévő csehországi épületek energiaellátásának megszakítását javasolja. A bizarr petíció mögött az ukrán energiainfrastruktúra elleni folyamatos orosz rakétacsapások állnak – írja a Novinky.cz internetes hírportál.

 

“Oroszország nyilvánvalóan úgy döntött, hogy Ukrajnát a sötétséggel és a faggyal töri meg. (…) Ezért arra kérjük az illetékes állami és magán energiaelosztó vállalatokat, hogy adjanak ízelítőt a prágai orosz diplomatáknak a saját gyógyszerükből. Követeljük az Orosz Föderáció tulajdonában lévő összes épület leválasztását a gázról, a vízről és az elektromos áramról”

 

– áll a szóban forgó petíció szövegében. Az “Ajándék Putyinnak” projekt célja Ukrajna támogatása. Ők voltak az a csoport, amely harckocsira gyűjtött pénzt az ukrán hadsereg számára. A jelenlegi kezdeményezés az Ukrajna elleni orosz rakétatámadásokra kívánja felhívni a figyelmet, amelyek az elmúlt hetekben nagyrészt az energetikai szektort célozták meg.

 

„A háborúnak ezen új szakasza katasztrofális, sőt mindennap következményekkel jár a polgári lakosságra nézve. Nemcsak lakások, iskolák és óvodák, üzletek és termelő létesítmények, hanem például a kórházak is energia és víz nélkül vannak”

 

– írják a szerzők. Jelenleg az ukrajnai áramellátás mintegy 30 százaléka még mindig nem működik.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 30. 14:00

nagyon helyes és egyetértek hadd fagyjanak meg a rohadékok ott

    Bendegúz Ábrahám
    2022. nov. 30. 16:22

    Petike, tudod-e, hogy a gyűlölet visszaszáll a feladójához. Gondold meg miket nyilatkozol és irkálsz ide...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket