Nyitókép forrása: 

 

Az iskolai és munkahelyi kollektívák helyiségeit az influenzaszezon idején fontos gyakrabban szellőztetni, jobban oda kell figyelni a kézmosásra, az emberek által gyakran megérintett tárgyak fertőtlenítésére – hívta fel a figyelmet Ján Mikas, tiszti főorvos.

 

„Javasoljuk, hogy üdvözléskor tartózkodjuk a kézfogástól, öleléstől, próbáljuk ne megérinteni arcunkat a kezünkkel, ha nem mostuk meg”

 

mondta Mikas. Hozzátette, hogy köhögés, tüsszentés esetén ne a kezünkkel takarjuk el a szánkat, hanem használjuk zsebkendőt.

 

Az iskolákban óvodákban és munkahelyeken nem szükséges kötelező maszkviselést bevezetni.

 hirdetes_300x300  

 

„A maszk viselése ezekben a helyzetekben egyéni mérlegelés függvénye, főleg akkor, ha betegeség tüneteit fedezzük fel magunkon, vagy ha közvetlenül betegség után térünk vissza a kollektívába”

 

Felső légúti megbetegedés esetén Mikas szerint otthoni lábadozás javallott, a beteg ne menjen be munkába, iskolába vagy óvodába, állapotát konzultálja kezelőorvosával.

 

Hangsúlyozta, hogy az influenza elleni védelem legjobb módja az oltás. Ezen kívül az A, C, E és B, valamint D vitaminok megfelelő mennyiségben történő szedése a test ellenállóképességének növelése érdekében, ezen kívül fontos rendszeresen friss levegőn tartózkodni, mozogni és megfelelő alvásrezsimet tartani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!