Nyitókép: Tomschi Peter/Krone

 

Az osztrák fővárosban elkövetett bűncselekmények több mint 50 százalékában külföldi az elkövető – nyilatkozta Gerhard Prüstl bécsi rendőrfőkapitány a Krone osztrák napilap online beszélgetős műsorában, ahol többek között egy pszichiáterrel és az Osztrák Néppárt bécsi elnökével vitázott. A probléma Prüstl szerint ott rejlik, hogy a bevándorló fiatalok számára a „mobilon és a repülős kabáton kívül semmi sem számít”, a rendőrséggel szemben tiszteletlenül viselkednek, a többségi társadalmat pedig „szekírozzák”.

 

Prüstl hozzátette: való igaz, hogy az esetek kevesebb mint 50 százalékában osztrák a tettes, ám közülük „nagyon-nagyon sokan” migrációs háttérrel rendelkeznek, így a bevándorlók és azok leszármazottjai számlájára írható a bűntettek döntő többsége. Statisztikát ellenben nem vezethetnek.

 

Sigrun Roßmanith pszichiáter szavai szerint az állam szintén nagyban felelős az integráció teljes csődjéért, hiszen „az osztrák állam csak adni akar” és nem követeli meg a felelősség elvét. Példaként egy 30 éves bevándorlót említett, aki már három esetben követett el szexuális erőszakot, de egyik esetben sem történt büntetés vagy kitoloncolás.

 hirdetes_300x300  

 

Az elkövetők ebből gyakorta arra következtetnek, hogy bármit megtehetnek, annak úgysem lesz semmilyen jogi következménye.

 

Karl Mahrer, az Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi elnöke arról beszélt, hogy fiatalokból álló bandák „masíroznak Floridsdorfban (Bécs 21. kerülete, a Dunától északra – megj.) és közben ’Allahu Akbart!’ kiabálnak” – ez félelmet kelt a társadalomban, mondta, aláhúzva:

 

„Hozzánk olyan emberek jönnek, akik már háromévesen mást sem hallottak, mint a géppuska kattogását. Akkor miről beszélünk?”

 

Körkép.sk via Krone TV

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.