Nyitókép: SITA/Martin Havran

 

A vonattal utazóknak 50 centtel többet kell fizetniük, ha az állomás jegypénztáránál vásárolnak jegyet. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) azzal a szándékkal készíti elő a szolgáltatás kezelési díjának bevezetését, hogy az embereket az elektronikus, illetve az automatákban történő jegyvásárlásra ösztönözze.

 

Az áremelés nem vonatkozik a nyugdíjasokra és fogyatékkal élőkre. Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) megbízott közlekedési miniszter szerint vannak olyan utasok is, akik nem tudnak vagy nincs lehetőségük arra, hogy az online világban működjenek.

 

Doležal tájékoztatása szerint a ZSSK 180 önkiszolgáló terminált, azaz jegykiadó automatát szerezett, illetve szerez be, melyek egyes állomásokon a klasszikus jegypénztárat váltják fel.

 hirdetes_300x300  

 

„Az ok ismét nagyon nyilvánvaló. Ha van egy klasszikus jegypénztárunk az állomáson alkalmazottal, és a jegyiroda naponta néhány tucat jegyet ad el, akkor valószínűleg nem igazán éri meg. Az ilyen helyeken önkiszolgáló terminálokat, illetve jegykiadó automatákat állítunk fel”

 

– magyarázta a miniszter.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!