Nyitókép: teraz.sk

 

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több alkalommal is molesztálta a nőket a nyílt utcán, kapualjakban Pozsonyban. Michal Szeiff, a pozsonyi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az elkövető cseh állampolgár, akit korábban már elítéltek bűncselekmény miatt. A férfit a cseh rendőrséggel együttműködve Csehország területén tartóztatták le február 4-én, és előzetes letartóztatásba helyezték.

 

A 48 éves Martin T. ellen rablás, fenyegetés és garázdaság bűntette miatt indult eljárás. Emellett szexuális erőszak bűntettének elkövetésével is gyanúsítják.

 

A kiállítás kurátora is áldozat

 hirdetes_300x300  

 

A vádlott 2022. április 26-án Pozsonyban, a Svätopluková utcában egy ház bejáratáig üldözött egy 41 éves nőt.

 

„A lépcsőkön a szájánál fogva megpróbálta lerántani őt a földre, de a nő aktívan ellenállt” – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a dulakodás közben ellopta a nő cipőjét, és elszaladt.

 

A második esetet 2022. május 5-én délután követte el Pozsony központjában, a SzNF terének épületében, ahol kiállítást rendeztek. A kiállítás kurátorához a következő szavakkal fordult: ha nem akarod, hogy bántsalak, tedd, amit mondok.

 

„Elkezdte csókolni a lábát és szexuális önkielégítést végzett, majd körülbelül öt perc múlva megköszönte és elszaladt”

 

– tette hozzá a rendőrség. A nő nem sérült meg, a férfit egyéb más cselekményekkel is gyanúsítják.

 

Újabb tettét 2023. január 30-án az általános iskola tantestületében követte el. „Adományozás ürügyén felkereste a sértett nőt – egy tanárt. Kis idő után azonban késsel fenyegetőzni kezdett, mire a nő az életét féltve elmenekült” – áll a rendőrség közleményében. A férfi ezt követően elhagyta az iskolát.

 

A vádlott lehet a gyanúsítottja annak a cselekménynek is, amely január 3-án történt egy ligetfalusi lakóházban. A férfi itt egy 67 éves nővel szállt be a liftbe, majd a felvonót két emelet között megállította. A liftben szexuális erőszakot követett el, a nőnek azonban testi sérülést nem okozott. A férfi ez esetben is elmenekült a helyszínről.

 

Az említett ügyben folyik a bizonyítási eljárás. Ha a vádlottat bűnösnek találják, nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!