Nyitókép: FB

 

A forgalmi vizsga elméleti részét idén áprilistól elektronikus teszttel bonyolítják le. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a tesztet szélesebb körű kérdésekből generálják azzal a céllal, hogy a leendő járművezetők tudását részletesebben teszteljék. A tárca a változástól a közúti közlekedés biztonságának növelését várja.

 

„A vizsgák az autóiskolák gépjárművezetői tanfolyamainak tananyagán alapulnak. Az adatbázisban tíz témakörben 1400 kérdés található, amelyek a KRESZ-re, az elsőbbségi vagy sebességkorlátozás alkalmazására vonatkoznak”

 

– közölte a tárca, hozzátéve, hogy a teszt része lesz a KRESZ ismerete, a kereszteződésekben kialakuló forgalmi helyzetek kiértékelése, illetve a közlekedési balesetek esetén alkalmazható eljárások.

 hirdetes_810x300  

 

„Kérdéseket kell továbbá megválaszolni a járművezetés elméletével, a járművel kapcsolatos dokumentumokkal, valamint a jármű konstrukciójával és karbantartásával kapcsolatban”

 

– hangsúlyozta a tárca.

 

Minden teszt 40 kérdést tartalmaz, amelyeket 30 percen belül kell megválaszolni. „Minden kérdés 1, 2, 3 vagy 4 pontot ér, minden helyes válaszért összesen száz pont jár. Csak azok a jelentkezők felelnek meg a vizsgán, akik legalább 90 pontot szereznek” – magyarázta a minisztérium.

 

Hozzátette: a tesztelést a járási közlekedési felügyelőségek vizsgatermeiben végzik majd, amelyek funkcionális felszerelést kaptak erre a célra.

 

A belügyminisztérium szerint az új vizsgamódszer további előnye, hogy hatékonyabbá teszi a vizsgaellenőrök tevékenységét, hiszen az elektronikus tesztelési módszerrel több diákot tudnak levizsgáztatni. „Az elektronikus teszt kiértékelése gyors és megbízható” – tette hozzá a tárca.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!