Nyitókép: APA/HERBERT PFARRHOFER

 

Vizsgálatot kezdeményez az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) színeiben politizáló Gottfried Waldhäusl, Alsó-Ausztria tartományi kormányának menekültügyi tanácsosa. A vitatott megnyilvánulásairól híres szabadságpárti politikus szerint egyes ukrán menekültek jogtalanul veszik fel a pénzügyi segélyt.

 

„Nap mint nap kapok panaszleveleket a lakosságtól azon elűzött ukránok luxusautóit illetően, akik segélyt vesznek fel nálunk. Én sem értem, hogy miért kell olyasvalakit támogatnunk, aki a gyerekeit egy 70 000 eurós terepjárón viszi az óvodába.”

 

Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, teszi hozzá a politikus, hogy jogtalanul vettek fel pénzügyi támogatást, a tartományi kormány azonnal megszünteti a segély kifizetését.

 

 hirdetes_810x300  

Waldhäusl a bécsi kormánynak is nekiment, amelyet hazugsággal vádol. Látásmódja szerint a Zöldekkel együtt kormányzó Néppárt hazudik, amikor azt mondja, hogy Ausztriában visszaszorulóban van a menekültügyi kérelmek száma. Rámutatott, hogy 2023 januárjában 4200 kérelmet nyújtottak be szerte az országban, míg tavaly ugyanekkor ez a szám 3350 volt.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!