Nyitókép: ÚVZ SR

 

Ha ezek a termékek megtalálhatók az otthonában, ne használja őket! A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ) több veszélyes kozmetikai termékre hívta fel a figyelmet.

 

A szóban forgó termékeket az olaszországi és romániai ellenőrző hatóságok jelentették a Safety Gate Rapex rendszerben (a veszélyes, nem élelmiszertermékekkel kapcsolatos gyors információcsere uniós rendszere) – tájékoztatott Marek Eliáš, az ÚVZ SR kommunikációs osztályától. Olyan termékekről van szó, amelyek butilfenil-metilpropionált tartalmaznak.

 

Ezek közé tartozik: Eterna parfüm nőknek; Fragancias Mais, SL, Real time és Rosas Blancas márkájú parfümök, valamint a Parfume D’andel eau.

 hirdetes_810x300  

 

Jelentést tettek még a Dove és Protex folyékony kézszappanról, a Garnier hajbalzsamról, a Palmolive samponról, a Hydra viva keratin samponról és a Spormax női testpermetről is.

 

Az Intesa, a Hydra viva és a Malizia dezodor, a Splend’Or hajlakk és a Clinians arckrém is tartalmazza az említett anyagot. Emellett a Silvana férfi parfümről és több Jfenzi férfi és női parfümről is jelentést tettek.

 

Az ÚVZ olyan női kozmetikai szettekre is felhívta a figyelmet, mint a Lily of The Valley és Cool Star, valamint a Metallic Green és a Metallic Grey férfi szettek.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!