Nyitókép forrása: Varga Judit hivatalos facebook-oldala

 

Varga Judit magyar igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be közösségi oldalán, hogy megállapodás született Brüsszelben a magyar kormány és az Európai Bizottság között, amelynek eredményeképpen 13 milliárd euró szabadulhat fel Magyarország számára. Brüsszel jogállamisági hiányosságokra hivatkozva blokkolta a Magyarországnak járó milliárdokat.

 

„A délelőtt folyamán konstruktív megbeszélést folytattam Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztossal. Az igazságszolgáltatási vállalásokkal kapcsolatos technikai tárgyalások lezárultak. A biztosi kollégium döntését várjuk”

 

fogalmazott a magyar miniszter. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebookon a hírrel kapcsolatban azt írta, hogy ez azt jelenti, hogy

 

„a tavaly december 16-án, a tagállamok által Magyarországgal szemben alkalmazott forrásfelfüggesztések egy részében sikerült megállapodásra jutni, így ezek a pénzek hamarosan felszabadulhatnak. Konkrétan a Magyarországot 2021 és 2027 között megillető, 22 milliárd eurós hétéves költségvetés több mint feléről, 13 milliárd euróról van szó”.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette, hogy mivel ezzel a csomaggal kapcsoltban nincs szükség a tagállamok részéről is jóváhagyásra, ezért az eljárás jóval gyorsabb.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.