Nyitókép: Lachlan Cunningham/Getty Images

 

Megtagadták a beszállást egy orosz teniszezőtől a LOT lengyel légitársaság egyik járatára. Vitalija Diatcsenko a közösségi médiában számolt be az esetről – jelentette kedden a lengyel wprost.pl honlap. Az orosz teniszezőnő, aki jelenleg a világranglista 250. helyén áll, az Instagramon azt írta:

 

„Ma a LOT légitársaság megtagadta tőlem, hogy elrepüljek egy korzikai tornára a Kairó–Varsó–Nizza útvonalon, mert orosz útlevéllel rendelkezem.”

 

Az orosz teniszező elmondta, hogy ennek következtében 18 órán keresztül a kairói repülőtéren ragadt, padokon aludt, nem kapott ételt, és nem engedték, hogy elhagyja a repülőteret. Hozzátette:

 

„A repülőtéren aludtam, harmadosztályú polgárként kezeltek, és közben több ezer eurót kellett elköltenem”.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz teniszezőnő azt is elmondta, hogy ezután a Lufthansa német légitársaságnál próbált jegyet venni, de azt mondták neki, hogy csak Spanyolországon keresztül léphet be a schengeni övezetbe, mivel ott adták ki a vízumát – írja a Reuters hírügynökség.

 

Közben a lengyel LOT légitársaság közleményt adott ki az incidenssel kapcsolatban, amelyben megerősítette, hogy valóban nem engedték a fedélzetre Diatcsenkót. A LOT a lengyel belügyminisztérium által a COVID-19 járvány idején bevezetett, majd tavaly, az ukrajnai orosz invázió után frissített korlátozásokra hivatkozott.

 

Orosz és fehérorosz játékosok semlegesként indulhatnak a teniszversenyeken. Sok más sportágtól eltérően a teniszben ugyanis nem vezették be az Oroszországból és a vele szövetséges Fehéroroszországból származó játékosok teljes körű eltiltását.

 

Körkép.sk, via Polskie Radio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!