Nyitókép: Bryan Meade/The Times, jamesonwhiskey (montage)

 

Ukrajna írországi nagykövete arra szólította fel az embereket, hogy ne vásároljanak Jameson whiskeyt, tiltakozásul a vállalat azon döntése ellen, hogy újraindítja a kereskedelmet Oroszországban.

 

Larissza Geraszko azzal vádolja a Jamesont, hogy az oroszországi kereskedelem folytatásával szerepet játszik az Ukrajnában zajló orosz agresszió finanszírozásában. Habár a Jameson, amely a francia Pernod Ricard tulajdonában van, tavaly újraindította az értékesítést Oroszországban, ugyanakkor azt állítja, hogy a döntés teljes mértékben megfelel minden nemzetközi szankciónak.

 

A vállalat azt közölte, hogy a döntést a helyi munkatársak és családjaik megélhetésének védelme érdekében hozta meg.

 hirdetes_300x300  

 

Azonban az ukrán nagykövet nem fogadta el a vállalat indoklását az oroszországi üzletág újraindításával kapcsolatban. Larissza Geraszko ezzel kapcsolatban azt közölte:

 

„Egyrészt ez a vállalat meg akar védeni néhány alkalmazottat, de Oroszország közben ukránok tízezreit öli meg minden egyes nap.”

 

Hozzátette: Ukrajna fizeti a legmagasabb árat, méghozzá emberéletekkel, ezért felszólít minden vállalatot, hogy szüntesse meg kereskedelmi kapcsolatait „az agresszor állammal, a terrorista állammal”.

 

Azt is elmondta, hogy többé nem vásárol Jameson termékeket, és hasonló döntésre buzdítja a kocsmákat, az éttermeket és a fogyasztókat. Szavai szerint néhány héttel ezelőtt igyekezett közvetlenül a Jameson whiskey gyártóinak felvetni aggodalmait, de a cégtől senki sem válaszolt neki.

 

„Nagyon aggódunk, mert az Oroszországgal folytatott kereskedelemmel a vállalatok az orosz háborús gépezetet finanszírozzák”

 

-közölte. Azt mondta, arra akarja kérni a Jamesont, hogy állítsa le a kereskedelmet és az Oroszországba irányuló exportot. Az Irish Distillers, illetve anyavállalata, a Pernod Ricard azonban közölte, hogy nem kapott meghívást az írországi ukrán nagykövettel való találkozóra.

 

Körkép.sk, rte.ie nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!