Nyitókép: CPAC Hungary live, reprofoto

Budapestre összpontosul a világ figyelme, hiszen a CPAC Hungary szervezésében két napon keresztül egymásnak adják a kilincset az egyes földrészek legjelentősebb konzervatív, patrióta gondolkodói, politikusai, mediális személyiségei.

 

A CPAC Hungary keretében öt kontinens 20 országából 70 meghívott vendég beszél hazaszeretetről, nemzetről, Istenről, családról, közösségről. Mindezt a gender, a woke ideológia elleni küzdelem, a migráció megállítása jegyében.

 

A kétnapos rendezvény egyik legjobb beszédét Orbán Viktor magyar miniszterelnök tartotta.

 

 hirdetes_810x300  

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten. Kezdte beszédét a kormányfő. Majd külön üdvözölte Grúzia elnökét, aki szerinte azt mutatja meg mindannyiunk okulására, hogy hogyan lehet élni Oroszország árnyékában úgy, hogy megtartsd a hazádat és megőrizd a békét.

 

Andrej Babiš korábbi cseh kormányfő ideje alatt Orbán szerint dübörgött a cseh-magyar barátság és együtt küzdöttek az uniós csúcsokon.

 

„A csehek jól el vannak látva intellektuális energiával. Nem is értem, miért nem ők állnak Európa élén”

 

hangzott el a közönség soraiban ülő Babiš felé.

 

 

Orbán politikai példaképének nevezte a szlovén miniszterelnököt is, megjegyezve, hogy minél halkabban beszél, annál fontosabb dolgokat mond. Akinek jó szokásai vannak, az szerinte boldogabb és sikeresebb az életben.

 

„Ha tavasz, akkor iránytű és óraegyeztetés Budapesten. Miért van az, hogy Budapestre jön a CPAC?

Hogy kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? Mi nem vagyunk hatalmasak, nem vagyunk különösebben népesek sem, nincs GDP-erőnk, kit érdeklünk? Egy oka van, hogy bekerültünk az elit klubba. Az a tény, hogy Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Magyarországon nemcsak beszéltek a progresszívok legyőzéséről, hanem meg is csináltuk azt. Mindez 2010- ben kezdődött. Hiszen, ahol nagy a szükség, közel a segítség”

 

hangzott el a beszédben.

Orbán szerint 2015-ig, azaz a Fidesz második győzelméig nem különösebben érdekelte a világot, ami Magyarországon történik. Mára azonban már itt van Európa legjobb közbiztonsága, a legalacsonyabb abortuszráta, a megfékezett migráci, és erős identitás.

 

Elmondta, hogy a magyar kísérlet világhírnevét valójában Soros Györgynek köszönhetjük.

 

Budapest, 2023. május 4.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
MTI/Koszticsák Szilárd

 

„Ha ő nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg programját, hogy migránsok millióit akarja Európába hozni, nem vált volna híressé a magyar kísérlet. Hogy ezen ki lepődött meg jobban, mi, vagy a liberálisok, nem tudjuk. De már mindegy is.

Mi, magyarok nem támadunk. Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, mit gondoljanak a migrációról, a genderelméletről, vagy az európai szuperállamról. Még Amerikának sem. Minden államnak joga van, hogy saját akarata szerint éljen. Mi nem támadunk, védekezünk. A liberális, progresszív elit ránk akarja erőszakolni akaratát. Mert kiderült, nemcsak Magyarországot támadták meg, hanem a szabad világ minden részét, Ma egy inkubátor program vezetőjeként jelentem önöknek, hogy mindannyian támadás alatt állunk”

 

hangsúlyozta a miniszterelnök. A támadás szerinte nem gazdasági természetű.

 

„Egy biológiai támadással van dolgunk. Vírustámadást indítottak ellenünk, melyet a liberális laboratóriumban kísérleteztek ki és a legsebezhetőbb részét támadja a nyugati világnak, a nemzetet.

 

A nemzetet atomjaira bontja és szétporlasztja. Ez a nyugati világ Achilles-sarka is. Ha a nemzetek elporladnak, akkor elvész a szabad élet lehetősége és a Nyugat elbukik. Haza nélküli emberek soha nem lehetnek szabadok, csak földönfutók, a globális világ játékszerei”

folytatta.

 

„Isten nemzetekre osztotta a világot és minden nemzet mellé őrangyalt is rendelt. Ha már őrangyal, a napokban 3 napig itt volt Ferenc pápa. Fantasztikus apostoli látogatás volt. Nagyon hálásak vagyunk érte. Tavaly még csak fél év volt a különbség, a látogatása és a CPAC között. Idén már csak egy hét, ki tudja, jövőre ő is benéz-e hozzánk”

 

mondta derültséget, egyben egyetértést kiváltva a közönség részéről.

 

Orbán úgy látja, hogy a nemzet a legjobb keret, hogy a polgárokban szunnyadó erő felébredjen és az egész közösség javát szolgálja. Ha csak a hadsereg lesz erős, az katonai konfliktusok irányába tereli a jövőt.

 

„Ezt látjuk. Ezért csak magunkat okolhatjuk. Nincs olyan versenytársunk, aki képes lett volna ekkora rombolást véghez vinni, mint amikor a baloldaliak a nemzetellenes vírust rászabadították a világra. A migráció, a gender, a woke ugyanannak a vírusnak a variánsai”

magyarázta a magyar kormányfő.

 

„Az illegális migrációhoz való hozzáállás, a gender, a woke ideológia megítélésének kérdése pontosan olyanok, mint régen a kommunizmus és marxizmus volt. Mesterségesen csoportokra szabdalják a társadalmat, hogy aztán vitát generáljanak köztük. A gender és a woke is osztályokra bontja a nemzetet és azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb mint a nemzet”

 

mutatott rá.

Orbán elmondta, hogy ő maga 26 évet élt marxista elnyomás alatt. Szerinte a progresszív külpolitika is veszélyezteti a nemzetet. Háborúba sodorja.

 

„Én számos színes forradalmat láttam már. A szabadság jelszavával indult, végül káosz, zűrzavar és magára hagyott országok miatti szégyen lett a végük. Ha Trump elnök lenne az amerikai elnök, nem lenne háború. Térjen vissza elnök úr, és hozzon nekünk békét”

 

fogalmazott Orbán Viktor.

Úgy látja, hogy az elmúlt években a progresszívek újra felosztják a világot jókra és rosszakra. Amit csinálnak, az iskolapélda. Aki nem ért egyet velük az ellenség lesz, és kihirdetik rá a liberális fatvát.

Veszélyesnek tartja azt az akaratot, miszerint az EU-tagállamok saját külpolitikai jogát akarják elvenni.

 

Ezt meg kell akadályozni. Élő nemzetekből halott közösségeket állít elő. Mi most azt ünnepeljük, hogy vannak olyan védekező inkubátorok, Ugyanakkor Brüsszel és az azt működtető progresszív elit a működő labor, ahol továbbfejlesztik a vírust. Az USA-ban is vannak ilyenek laborok.

A jó hír az, hogy itt, Európában megkezdődött a rekonkviszta. Vannak lelkesítő eredmények”

 

sorolta.

Példaként Olaszországot és Izraelt hozta fel, ahol győzött a jobboldal, győztek a konzervatívok. A munka azonban szerinte nem ér véget a győzelemmel. Az igazi munka ekkor kezdődik.

Orbán szerint minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek a népszerűségükből.

 

„Itt vannak előttünk az ígéretes spanyol választások, és lengyel barátainknál is jól állnak a csillagok. Aztán jönnak az EP-választások, ahol lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat. A jó hír, hogy már nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét. Itt van Magyarországon. Mindenki szabadon viheti. Kis lokális hangolás kell hozzá.

No migration,

no gender

no woke

ezt kell felírni a választások előtt, és a dolog működik”

 

– adott tippeket a magyar miniszterelnök.

„Kétféleképpen lehet egy várost elfoglalni, vagy a város falait foglalják el, vagy a város szentélyeit. Javaslom a szentélyeket. Budapest, Varsó, Róma, Jeruzsálem és Bécs sem reménytelen.

 

De Washington és Brüsszel még mindig a liberálisok kezében van. Tegyünk érte, hogy ne így legyen”

 

zárta Orbán Viktor nagy sikert és óriási tapsot kiváltó beszédét.

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.