Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A rendőrség közlekedési balesetekről szóló csaló telefonhívásokra figyelmeztet. A cél az, hogy pénzt csaljanak ki az idősektől – tájékoztatott Jana Šimunková, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

Elmondta, hogy két 74 éves idős nőt egy nap alatt több ezer euróval rövidítettek meg szinte ugyanazzal a hamis történetre alapuló forgatókönyvvel.

 

„Mindkét esetben a csalók egy közlekedési baleset történetét használták fel, amelyben egy gyermek a lányaik hibájából megsérült, és a szülei anyagi kártérítést követeltek”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.

 

Az első esetben egy idősebb ligetfalui nő dőlt be egy álrendőrnek és a sürgős „segítségkérésnek”. „Ennek következtében a betétkönyvön lévő megtakarítását egy ismeretlen személy számlájára továbbította” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az idős nőt 9006 euróval rövidítették meg.

 

A pozsonyi rendőrök egy csalás ügyében is nyomoznak, melynek során egy másik idős nő készpénzt és értékeket dobott ki egy táskában lakása ablakán. Egy magát ügyvédnek kiadó nő arra utasította az idős asszonyt, hogy adja át minden megtakarítását és ékszerét, ha nem akarja, hogy a lánya börtönbe kerüljön. „Az idős nőnek ezzel a tettével nagyjából 11 500 eurós vesztesége keletkezett” – magyarázta Šimunková. A rendőrség óvatosságra inti az időseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!