Nyitókép: Körkép.sk

 

Egy gyermeknap, ahol tényleg mesélt az erdő… Programokban gazdag ünnepük volt a diákoknak a csallóközi településen. Ott jártunk!

 

Egy különleges gyermeknapot rendeztek a 910 éves faluban. Nyárasd Község Önkormányzata, a Nyárasdi Vadász Egyesület, a Nyárasdi Alapiskola, illetve a Nyárasdi Óvoda közös szervezésében egy nagyszabású rendezvény zajlott, ahol a nyárasdi oktatási-nevelési intézményt látogató diákoké volt a főszerep. A június 1-jei eseményen elsősorban a vadászattal ismerkedtek meg a lurkók.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

 

Különféle állomások a természet lágy ölén

 

A diákokat változatos programokkal várták a szervezők egy-egy állomásnál. Ilyen volt például (a teljesség igénye nélkül – szerk. megjegyz.)

  • a Sólymászat,
  • a Négylábúak,
  • a Meseerdő,
  • a Vadászati klub,
  • vagy a Trófeák.

 

A természetközeli, ismeretterjesztő programok nagyon érdekelték a gyerekeket, illetve kísérőiket (többnyire pedagógusokat – szerk. megjegyzés). Legfőképpen azért, mert szinte minden információ, valamint élmény új volt nekik, és ilyen formában még sosem látták a környezetüket.

 

 

 

 

A szervezőktől megtudtuk, hogy a különleges gyermeknap céljai közé tartozott a gyermekek vadászattal való megismerkedése, a környezettudatosságra való nevelés, egyúttal egy ismeretterjesztő nap közös eltöltése a természeben.

 

 

 

 

A hulladék megfelelő osztályozása

 

Az esemény szervezői arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a diákok tudását legalább részben leteszteljék a szemét szeparálásának témájában. Ez a fajta feladatsor már évekkel ezelőtt nagy sikert aratott pl. a Nagyszombatban tartott vásárban, ahogy másutt egyaránt – erről mi is többször beszámoltunk már.

 

 

 

Látványos szertartás

 

A vadászok nézete szerint, a vadnak is jár egyfajta szertartás. Ezért, ahogy egy-egy vadászat utáni eljárásukat is oldják, így a gyermekek a „végső” szertartásba is betekintést nyertek a nyárasdi gyermeknapon.

 

 

 

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

Fényképek: Körkép.sk/Laky Erzsébet

A hírportálunkon megjelent fényképek további felhasználása kizárólag a forrás feltüntetésével engedélyezett.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.