Nyitókép: Getty Images

 

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) megkezdte az idei nyári vonatok üzemeltetését, amelyek únius 17-től szeptember 17-ig közlekednek.

 

Kilenc vonalon 26 vonat közlekedik majd hétvégén és ünnepnapokon, ebből nyolc vonat két útvonalon egészen a lengyel határig. A ZSSK tájékoztatása szerint a vonatok a nyári turisztikai szezont és a belföldi turizmust támogatják.

 

 „Szeretnék mindenkit arra buzdítani, aki a hétvégén valahova a természetbe vagy kirándulni megy, hogy hagyja otthon az autóját, és utazzon a nyári vonatokkal, vagy a standard kínálatból származó vonatokkal“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Pavol Lančarič megbízott közlekedésügyi miniszter.

 

A nyári vonatok az alábbi útvonalakon közlekednek: Kassa–Eperjes–Palocsa (Plaveč)–Ólubló, Kassa–Bártfa, Kassa–Červená Skala–Besztercebánya, Eperjes–Besztercebánya, Eperjes–Takcsány (Stakčín), Besztercebánya–Iglófehérhegy (Mlynky), illetve Zólyom–Párkány.

 

Mezőlaborcból a lengyel Sanokba június 24-től szeptember 3-ig hétvégén, Poprádból Muszynába pedig már június 3-tól szeptember 3-ig közlekednek a vonatok.

 

A ZSSK idén is közlekedtet vonatokat az Adriai-tenger melletti Splitbe – május 3-tól október 7-ig heti három alkalommal.

 

A nyári vonatokat tavaly több mint 43 ezren vették igénybe, az átlagos napi kihasználtság 246 fő volt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!