Nyitókép: Dreamstime

 

A szlovákiai horgászok jövőre többet fizethetnek a horgászati ​​jogok gyakorlásának kiváltságáért. Ez következik a 2024-es díjak összegéről szóló határozatból, amelyet a Szlovák Horgászszövetség Tanácsa (SRZ) a júniusi ülésén hagyott jóvá.

 

Bohuš Cintula, a Szlovák Horgászszövetség Zsolnai Tanácsának titkára elmondta, a horgászengedélyek árának, valamint a város és a helyi szervezetek által a tanácsnak fizetett illetékek emelkedésének oka a felszerelés és az energia árának emelkedése, illetve a bérnövekedés.

 

Az éves szövetségi pontyengedély ára 2024 januárjától az idei 50 euróról 75 euróra emelkedik. A speciális horgászengedély ára a jelenlegi 520-ról 600 euróra emelkedik. Újdonság lesz a fogás kisajátítási lehetősége nélküli különengedély, ami évi 400 euróba kerül. Nem változik a dunai galóca kifogására vonatkozó ​​engedély ára.

 hirdetes_300x300  

 

„A 75 eurós pontyszövetségi engedély értékéből a városi és helyi szervezetek 70 eurót fizetnek a Szlovák Horgászszövetségnek. A tagdíjakból származó illetékek is emelkedni fognak. Ezek mértékét az alapszervezetek határozzák meg, illetve minden tag után 11 eurót fizet az SRZ javára. Eddig hét euró volt”

 

– tette hozzá Cintula.

 

Mint hozzátette, a városi és helyi horgászszervezetek helyi ponty-, pisztráng- és pénzes pér engedélyt adnak ki tagjaiknak. Árukat a szervezetek határozzák meg, az SRZ szabályai csak maximális árakat határoznak meg. Helyi pontyengedély 150 euró, pisztráng és pénzes pér esetében 70 euró.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!