Nyitókép: Vlaicu Lajos/Hargita Népe

 

Eltávolíttatta Dormánfalva Polgármesteri Hivatala az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított betonkereszteket a „román parcelláról”. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere szerint is nagyon sok munka, és sok ember helytállása és kitartása volt szükséges ahhoz, hogy eljöjjön ez a nap is.

 

A hírt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke osztotta meg élő videójában a Facebookon, csütörtök délután.

 

„Jó hírt kaptunk ma, az örömöm tagadhatatlan, hiszen nem kevés erőfeszítés előzte meg ezt az eredményt. Végre Dormánfalva Önkormányzata felismerte, hogy nem mehet ez így tovább, a jogerős ítélet szerint kell eljárjanak, és ma elszállították a korábban törvénytelenül felállított betonépítményeket. Az elmúlt időszakban személy szerint kaptam hideget és meleget is azért, mert foglalkozom az Úzvölgye témával. Fenyegetést is. De nem ijedtünk meg, amit felvállalunk, azt végig visszük. Nem álltunk félre, munkatársaimmal folytattuk a munkát, ami végre meghozta gyümölcsét. Hittünk és hiszünk az igazságban, tettük a dolgunk, és folytatjuk a munkát.”

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott Borboly Csaba. A megyeelnök azt is kifejtette, hogy azokban a hónapokban, amíg azon dolgoztak, hogy igazságot szolgáltassanak a betonkeresztek ügyében, nagyon sok helyen tüzetesen vizsgálódtak, hogy valamilyen államellenes cselekedetet fedezzenek fel a munkájukban. Ez nem sikerült.

 

„Ha valahol van olyan hivatal, aminek a teljesítményére minden adófizető büszke lehet Romániában, az Hargita Megye Tanácsa.”

 

– tette hozzá Borboly. Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere csütörtök délután úgy fogalmazott, ő is másfél órával ezelőtt értesült a hírről, és a helyszínről jelenti, valóban eltávolították a betonkereszteket.

 

„A hír igaz. Úgy gondolom, helyénvaló a törvény betartása egy olyan országban, ahol bíróság van.”

 

– mondta. Hozzátette,  szükséges volt a helytállásuk és a kitartásuk az utóbbi években, majd megköszönte mindenkinek, aki teljes mellszélességgel kiállt az ügy mellett. Ugyanakkor azt is kifejtette, hogy noha a jogerős ítélet már egy ideje megszületett, Dormánfalva kivárt a betonkeresztek lebontásával.

 

A Dormánfalva Polgármesteri Hivatal által a katonai temetőben lévő „román parcellára” kiadott építési engedélyt a bíróság korábban törvénytelennek nyilvánította, és elrendelte az állami pénzből épített 50 betonkereszt lebontását. Ez most történt meg.

 

Hargitanepe.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.