Nyitókép: AUL J. RICHARDS | Credit: AFP (a kép illusztráció)

 

Naponta körülbelül 2000 repülőgép repül át Szlovákia felett, ez a szám a nyár folyamán 2400-ra emelkedhet – mondta Pavel Sovák, a Szlovák Légiforgalmi Szolgálat (LPS) biztonsági szakembere. Elmondása szerint a légtérben fontos a pilóták és az irányítóközpont közötti kommunikáció, ami nagy szakértelmet és figyelmet igényel az irányító személyzet részéről.

 

„Az irányítóközpont egy speciális frekvenciát használ, amelyen a légiforgalmi irányítók és a pilóták között pozíció- és magassági információk cserélődnek.”

 

– mondta. Hozzátette, hogy ezzel egyidejűleg az irányító általában rendelkezik olyan berendezésekkel, amelyek lehetővé teszik számára, hogy figyelemmel kísérje a repülőgépek helyzetét, és utasításokat adjon a további repülésükre vonatkozóan.

 

 hirdetes_300x300  

A szabályok, előírások és irányelvek szigorú betartása elengedhetetlen a repülőforgalom biztonságos lebonyolításához. A szakember szerint az LPS nagy hangsúlyt fektet az irányító személyzet képzésére, ami a biztonságos és hatékony repülésirányítás alapja.

 

A keleti határon kialakult helyzetet illetően hangsúlyozták, hogy bár a forgalom áramlásában vannak változások, ez nincs jelentős hatással a polgári repülésre.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!