Nyitókép: Gyimesi György, archívum

 

Család, egyház, közösség. Mai világunk globális kihívásaival szemben mind-mind fontos mentsvárak, melyek megtartják értékeinket, értékrendünket, segítenek helyes úton maradni a modern kori progresszió leépítő üzeneteivel szemben.

 

A Szövetség-Aliancia alapját és magját alkotó MKP platformban sok ilyen nemzeti, konzervatív, keresztény értékrendű ember tevékenykedik. Rengeteg templomba járó, jó magyar, hívő emberrel. Hiszen a vallásnak, a hitnek a 21. században is fontos szerepe van.

 

Giymesi György és Halász Béla, a Szövetség-Aliancia 18-as választási listáján induló 149. és 148. számú jelöltek az egyházzal való jó kapcsolatok ápolásában is érdekeltek, hiszen tudják, hogy ezzel közösségünk megmaradását és gyarapodását is segítik.

 hirdetes_300x300  

 

 

Gyimesi és Halász tegnap, augusztus 3-án Mons. Ďurčo Zoltánnal, püspöki helynökkel tekintették át a magyar lelkipásztorok helyzetét. Érsekújvári találkozójukon szó volt a felvidéki magyarság sorsáról is.

 

Progresszió helyett kereszténység, liberalizmus helyett konzervativizmus, vallják a találkozó résztvevői, akiket Peczár Károly, az Esterházy PT elnöke is elkísért.

 

 

Mons. Ďurčo Zoltán 1991 óta Érsekújvár plébánosa, és egyházi szolgálatait káplánként 1976-ban Gútán kezdte. Hosszúra nyúlt, többórás találkozójukon beszélt arról, hogy nagyon fontos a magyar képviselet megszerzése a parlamentben. Mégpedig olyan politikai erő formájában, mely a konzervatív keresztény értékeket kepviseli.

 

Korunk kihívásaival kapcsolatban a püspöki helynök kiemelte, hogy veszélyes, ahogy a világ a progresszió irányába halad. Mons. Ďurčo Zoltán a Szövetség-Aliancia két képviselőjelöltjének elmondta azt is, nagyon fontosnak tartja, hogy az egyház ne legyen leválasztva az államról, ahogyan azt a liberalis pártok szeretnék, mert annak katasztrofális következményei lennének.

 

 

„Én arra kértem a plébanos urat, segítsen abban, hogy minél több magyar ember menjen el szavazni, mert azt gondoljuk, ha most nem kerül be a magyar a képvislet a parlamentbe, akkor soha”

 

– nyilatkozta a Körkép.sk megkeresésére Halász Béla, Gúta polgármestere.

 

Gyimesi György a találkozó kapcsán úgy nyilatkozott, hogy osztja Mons. Ďurča Zoltán véleményét a progresszív ideológia veszélyeiről, egyúttal érdeklődéssel hallgatta beszámolóját a papok helyzetéről, illetve a magyarságról.

 

 

„Ďurčo püspöki helynök urat biztosítottuk arról, hogy semmi esetre sem engedjük meg az állam elszakadását az egyháztól, éppen ellenkezőleg, a Szövetség-Aliancia párton belül kiállunk az egyház támogatása mellett. Annyi amerikai importú ideológiát sikerül sok pénzzel támogatni manapság… Nem hagyhatjuk, hogy a keresztény kultúrát és vallásgyakorlást elnyomja a liberális progresszív agymosás”

 

– nyilatkozta Gyimesi.

 

Szlovákiában 2023. szeptember 30-án tartják az előrehozott parlamenti választásokat. A 18-as sorszámmal induló Szövetség-Aliancia választási listáján Gyimesi György a 149., Halász Béla a 148. helyen indulnak, számíta választók bizalmára.

 

Körkép.sk

Képek: Gyimesi György és Halász Béla archívuma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.