Nyitókép: Győrfi Erika Fb-oldala

 

Tornalján III. fokozatú árvízvédelmi aktivitást hirdettek a város egész területére vonatkozólag. A rendelet 2023. augusztus 6-án 14:30 órakor lépett életbe.

 

Győrfi Erika, a város polgármestere az intézkedést a csapadék jelentős emelkedésével indokolta, amelynek következtében víz alá került a város egy része. Ezenkívül fennáll a veszélye annak, hogy a Csincsa patak árterében családi házakat és lakóházakat is elönt a víz a hozzájuk tartozó bekötő utakkal együtt. 

 

 hirdetes_300x300  

 

Győrfi Erika arról is tájékoztatott, hogy a Sajó gátja Gömör községnél átszakadt, aminek következtében a víz elárasztotta a közeli Csevice forrást és a Zoltán-kertet. A gátszakadást időközben sikerült betömni homokzsákokkal és a Sajó szintje is elkezdett apadni.

 

„A Gemerka elöntve, és a Zoltán-kert arról az oldalról szintén tele van egy részen vízzel. A Gemerkához és a Csevicéhez, ahova az emberek járnak vízért, nem lehet átmenni. Ami pozitív, hogy a Sajó apad, szemmel láthatóan apad, de lassan. Reméljük, nem lesz Dobšina környékén az éjszaka nagyobb eső”

 

– nyilatkozta portálunknak az aktuális helyzettel kapcsolatban Győrfi Erika.

 

Mede Géza

Képek: Erika Gyorfiová Facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.