Nyitókép: sprejnamedveda.sk

 

Napról napra szaporodnak az ember-medve találkozásáról szóló hírek. Az erdőjárók ezért egyre jobban félnek, és az iránt érdeklődnek, hogyan kerüljék el a medvéket. Ebben segíthet nekik a medvék előfordulását jegyző interaktív térkép, melyre a Štandard hívta fel a figyelmet.

 

Az infografikát a sprejnamedveda.sk weboldal készítette, amely bemutatja a barna medve megjelenését, és tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni, ha találkozunk vele.

 

 „A medve általában megpróbálja elkerülni az embereket, de nem mindig veszi észre őket. Éppen ezért ébernek kell lennünk a sűrű növényzetben és táplálékforrások közelében. Figyeljünk a nyomokra, a trágyára és a medveetetés jeleire is – legyünk óvatosak azokon a területeken, ahol bőségesen terem az erdei gyümölcs”

 

 hirdetes_300x300  

– tanácsolják a nyitóoldalon a honlap készítői.

 

A térkép célja, hogy jobb áttekintést adjon arról, Szlovákia mely részein jelentek meg leggyakrabban medvék az emberi lakhelyek közelében. A térkép csak az idei bejelentett adatokkal dolgozik.

 

Ha az egérkurzorral a medve szimbólumra kattintunk, megjelenik annak a településnek a pontos neve, ahol a medve előfordult. A piros szimbólum olyan eseményeket jelöl, amikor a medve megtámadt egy személyt.

 

A térkép készítői arra kérik a felhasználókat, hogy forduljanak közvetlenül hozzájuk, ha hiányzik a térképről olyan helyszín, ahol a medve megfordult, és bizonyítékuk is van rá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.