Nyitókép: Joachim von Ramin via www.schloss-gemuenden.de

 

A rendőrség tizenöt szlovák és török állampolgár ellen emelt vádat, akik a gyanú szerint érdekházasságot kötöttek. A külföldiek állandó tartózkodási jogot akartak szerezni a schengeni övezetben – erről Zuzana Hrabovská rendőrségi szóvivő tájékoztatott. Elmondása szerint a vádlottakra csempészés bűntette miatt kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés vár.

 

„Az eddig lefolytatott nyomozás összesen hét ilyen házasságot tárt fel, amelyek közül ötre a Szlovák Köztársaság területén, kettőre pedig Törökország területén került sor. Az illegális migráció elleni küzdelemmel foglalkozó nyomozók eddig összesen tizenöt személy ellen emeltek vádat az ügyben, köztük olyan személyek ellen, akik fizetés ellenében szociálisan hátrányos helyzetű csoportokból származó menyasszonyokat csábítottak érdekházasságok kötésére”

 

– tette hozzá. A házasságok fő közvetítője Törökországból származott. Ő 10 000 euró pénzjutalmat kapott egy ilyen házasság megszervezéséért, míg a többi vádlott 500 és 3000 euró közötti összeget tett zsebre.

 

 hirdetes_300x300  

A bűnszervezetet még februárban leplezte le a Határ- és Idegenrendészeti Hivatal illegális migráció elleni küzdelemmel foglalkozó egysége az osztrák és a német rendőrséggel együttműködve. A szóvivő szerint a nyomozás még nem zárult le.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!