Nyitókép: rendőrség Fb-oldala

 

Nem akármilyen esetről számolt be a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság. A kerület székhelyén egy pszichiátriai kezelésre szoruló páciens hatalmába kerítette az őt szállító gyorsmentőt, majd bekapcsolt szirénával a Besztercebánya–Zólyom közti gyorsfogalmi úton száguldásba kezdett. A rendőröknek csak a szomszédos járásban sikerült elfogniuk a gépkocsit.

 

A rendőrség beszámolója szerint az eset a szombat délutáni órákban történt, amikor az egyik beteg, akit a pszichiátriai osztályról szállítottak, a mentőautóban agresszív viselkedésbe kezdett.

 

 hirdetes_810x300  

„Kiszabadította magát a biztonsági kötésekből és veszélyeztette az egészségügyi dolgozót. A nő félelmében arra kérte a jármű vezetőjét, hogy álljon meg,”

 

magyarázta a rendőrség, hozzátéve, hogy az egészségügyis és a sofőr ezt követően elhagyták a járművet.

 

A páciens a helyzetet kihasználva a sofőr helyére ült, majd nyitott ajtóval, bekapcsolt szirénával őrült száguldásba kezdett a gyorsforgalmi úton Zólyom felé. A rendőröknek csak Szliács után sikerült megállítaniuk őt.

 

„Az út mentén már rendőrjárőr várta, akinek sikerült megállítania a mentőautót, az önjelölt autóversenyzőt a gyorsmentőknek sikerült hatástalanítaniuk, leállítva így az ámokfutást,”

 

tette hozzá a rendőrség azzal, hogy az ügyben megkezdték a nyomozást.

 

kép: rendőrség Fb-oldala

 

teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!