Nyitókép forrása: canva.com

 

Az előrejelzések szerint a mai az utolsó tropikus nyári nap, amikor még bőven 30 fok feletti hőmérséklet lesz az uralkodó az országban. Az este intenzív viharok kíséretében elér minket a lehűlés, és egy időre már nem is tér vissza a forróság. Sőt, előrejelzések szerint annyira meleg napok, mint az elmúlt napokban voltak, az év hátralévő részében nem lesznek.

 

Persze, addig még előttünk van a hétfő délután, ami a meteorológusok szerint rendkívüli meleget tartogat számunkra, akár 35 fok feletti csúcsokkal, elsősorban a délutáni órákban.

 

Ami a meleg időjárást illeti, az előzetes adatok szerint az idei nyár (is) messze melegebb volt, mint a sokéves átlag, valószínűleg ott lesz a legforróbb nyarak top 10-es listáján. Az idei év különlegessége, hogy a valóban meleg napok augusztus második felére estek, pedig az év ezen szakában már az éjszakák hosszabbodása miatt a lehűlés volt a jellemző. Ehelyett augusztus második felében trópusi éjszakáink voltak, amikor a hőmérséklet nem csökkent 20 fok alá – sok helyütt 25 fok alá.

 

 hirdetes_300x300  

körkép.sk, iMeteo.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!