Nyitókép: Instagram

 

Nejlontáskába rejtett kutyával a Tátrába. Mostantól biztosan nem a szandált és tűsarkút viselő turisták lesznek a legrosszabbak, amit hegyeink megtapasztaltak – írja a Štandard.

 

Szlovákiában az elmúlt néhány órában a közösségi oldalak felhasználói megdöbbenésüket fejezték ki azon vidófelvétel felett, amit a Magas-Tátra hivatalos Instagram-profilján tett közzé. A videón egy ismeretlen férfi egy meglehetősen nehéz túrára indult kutyájával, akit az IKEA bútorláncból származó kék táskába tett, miközben lyukat vágott ki a kutya feje és lábai számára, majd a táskát a vállára akasztotta.

 

A különös tettről a hét elején jelent meg egy videó a közösségi oldalon. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan mikor és hol történt ez az egyedülálló túra. Sőt, azt sem tudni, hogy a turistát milyen indíték késztette erre az érthetetlen viselkedésre.

 hirdetes_300x300  

 

„A turisták, különösen a gyerekek biztonsága akkor is veszélyben van, ha a kutya csak a kijelölt utakon mozog. A kutya ugyanis fenyegetve érzi magát a szűk, emberekkel teli ösvényen, ideges és készen áll a védekező reakcióra“ – figyelmeztetett a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) vezetősége.

 

A Tátra lengyel oldalán már évek óta tilos a kutyákkal való belépés. Az ottani szabálysértésekért magas bírság szabható ki. Szlovákia tavasszal fontolóra vette a tilalmat, de egyelőre még nem vezették be.

 

A látogatókra vonatkozó jelenlegi szabályok megengedik a kutyákkal való korlátlan mozgást a park egész területén, de a 4. és 5. fokú védettségű területeken kötelező, hogy a kutya pórázzal és szájkosárral rendelkezzen.

 

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa TATRY 🇸🇰🇵🇱 (@tatry_official)

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!