Nyitókép: SITA

 

Szlovákia lakosságának 14 százaléka a már problémásnak számító italozás határán áll, ugyanis naponta vagy hetente többször fogyasztanak alkoholt. A Behavio ügynökség által a Pilulka gyógyszertár-hálózat felkérésére készült felmérés 1000 fő megkérdezésével készült Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában.

 

A megkérdezett szlovákiaiak két százaléka vallotta be, hogy naponta fogyaszt alkoholt. 12 százalékuk naponta vagy hetente többször nyúl a pohár után, 26 százalékuk havonta többször, 37 százalék pedig néha. Szlovákia lakosságának 23 százaléka, azaz minden negyedik ember egyáltalán nem fogyaszt alkoholt.

 

 hirdetes_300x300  

Rastislav Žemlička adiktológus szerint az emberek azzal indokolták az italozást, hogy az alkohol azonnali ellazulást kínál.

 

„Gyors, rohanó világot élünk. Azonnali megoldást, megnyugvást, rövidítéseket keresünk. Legyen az anyagi biztonság, vagy a másik igényeinek teljesítése. Mindez nagy nyomást eredményez. A gond az, hogy az alkohol azonnali lazulást eredményez, mely képes a feszültséget gyorsan nyugalomra változtatni”

 

nyugtázta.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!