Nyitókép: Körkép.sk

 

Az elmúlt hévégén a komáromi Danubius szálló nagytermében Isten-dicsőítő koncertet hallhattunk, mely keresztény ifjúsági közösségek szervezésében valósult meg. A rendezvényen fellépett a komáromi Dics-Action, a Kaptár Band Junior, valamint a CRUX zenei együttes. 

 

Öröm volt megtapasztalni, hogy Danubius szálló multifunkciós nagytermét teljesen betöltötte a közönség, amelynek körében valamennyi korosztály képviseltette magát.

 

 hirdetes_300x300  

A fiatalok jelenlegi koncertje, amely tulajdonképpen a Dicsőítő Felvidék programsorozat része, az idei őszön Komáromban kezdődött. A résztvevők tevékenysége természetesen egy bibliai idézetre épül: 

 

 

„Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával! Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral! Minden lélek dicsérje az Urat! (Zsolt. 150, 4-6)

 

Az ünnep megnyitóján elsőként Tóth Krisztián zsigárdi református lelkészt hallhattuk, aki imájában Isten áldását kérte az összejövetelre, hangsúlyt adva, hogy mindannyian egy hajóban evezünk, és hogy ez a közös tevékenység a kitűzött cél érdekében az Isten útján haladjon végig.

 

Tóth Krisztián református lelkész

 

Az imát követően a komáromi Dics-Action lépett a terem színpadára, és el kell mondani, megjelenésükben ugyanazt a hatást váltották ki, mint napjaink bármelyik együttese. Zenéjük is tükrözi korunk jellegzetes ritmusát, ami pedig más, az a tartalom, a szövegek mondanivalója.

 

A komáromi Dics-Action zenekar a Révkomáromi Református Egyházközség ifjúsági alkalmain végzi rendszeres szolgálatát, emellett többszö felléptek a Dicsőítő Felvidék rendezvényein. A zenekar tagjai: Korpás Réka, Zsidek Alexandra, Tóth Krisztián, Vajkai Miklós, Győri Attila. Céljuk egyértelműen az Isten dicsérete.

 

 

A rendezvény második fellépője a Kaptár Band Junior csapata volt. Maga a Kaptár felvidéki magyar, keresztény, zömében katolikus fiatalok közössége, amely 2015-ben alakult. Többen közülük kedvüket lelték a közös zenélésben, és úgy döntöttek, együtt folytatják. Az így megalakult Kaptár Band pót- és utódzenekara lett a Junior társulás, akik gyakran végeznek zenei szolgálatot a Marianum Egyházi Iskolaközpont diákmiséin.

 

CRUX szintén felvidéki keresztény zenekar, tagjai más-más településen élnek, de céljuk egy, hogy saját dalaik által megmutassák a világnak az élő és irgalmas Istent. Hisznek benne, hogy mindannyian hatékony eszközei lehetünk Istennek.


Nevükhöz kötődik a Dicsőítő Felvidék mozgalom életre hívása, amellyel a különböző felekezetek ifjúságát szeretnék összekapcsolni. Mottójuk: 

 

 

„Hiszünk abban, hogy a dicsőítésben együtt, egy szívvel fordulhatunk az Isten felé, ezáltal megtapasztalhatjuk az Ő jelenlétét és végtelen szeretetét. A közösségben megélt dicsőítésben generációkon és felekezeteken átívelve alkothatunk egy testvéri közösséget, amely erősíti összetartozásunkat és egymás iránti szeretetünket.”

 

Az est folyamán fellépő mindhárom zenekarról elmondhatjuk, a fiatal zenészek elsősorban saját korosztályukat, de nem csupán őket kívánják megszólítani napjaink elevenebb ritmusú dallamaival. Az előadók olyan közösségbe hívják az ifjúságot, és minden érdeklődőt, ahol jobban megismerhetik a mindenkor szerető Istent, és megerősödhetnek a hitükben, vagy megtalálhatják a hithez vezető utat.

 

 

A rendezvényen részt vett Lépes Lóránt atya – római katolikus plébános is, a Mária Rádió igazgatója, valamint Gabriel Kwaku Mwanza atya Zambiából, az ottani a Mária Rádió igazgatója, aki tanúságtételt tett az ő elhivatottságáról.

 

A rendezvény szervezésében külön pozitívumként értékelhető, hogy a kisgyermekek számára felügyelettel ellátott foglalkoztató programot biztosítottak.

 

 

A Komáromban megrendezett zenei est igazi értéknek számít, hiszen a lelkes fiatalok egyre szélesedő körhöz juttatják el a keresztény tanításokat, ami által segítenek utat mutatni az ezerféle negatív hatással megcélzott fiataloknak, és ezáltal kicsit jobbá tenni a világot.

 

 

Az ünnepséget agapé (szeretetvendégség) zárta, ahová minden jelenlévőt szeretettel invitáltak. 

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.