Nyitókép: Nagy József fb-oldala

 

A Szövetség-Aliancia Nagyszombat megyei képviselői Röszkén, a schengeni övezet külső határán térképezték fel a migránshelyzetet és keresték a megoldást a problémára. Mindezt annak érdekében, hogy a választások után az új kormány felkészülten tudja kézbe venni a dolgokat.

 

A délről érkező migránsáradat hetek óta ostromolja a magyarlakta térséget. Szlovákia magyarok által lakott járásaiban sok településen áldatlan állapotok uralkodnak. A szlovák hatóságok lassúak, tehetetlenek. A helyi polgármesterek panaszkodnak, a lakosság aggódik saját biztonsága miatt.

 

 hirdetes_300x300  
Miért van ennyi migráns Szlovákiában?
Ez csak csepp a tengerben, hiszen nem mindenkit sikerül elcsípni. Az egész vonalon koordináltan támadnak, létrákkal, botokkal, hidegvágókkal, taktikai figyelemeltereléssel. Emellett a román határon nincs is drótkerítés, mivel jó eséllyel maholnap belépnek a schengeni övezetbe. Az így vagy úgy átjutók pár óra alatt az embercsempész-hálózat segítségével már ott vannak a szlovák határon, ahol senki nem állja az útjukat.

 

A problémát még az előző kormány okozta 2019-ben. Robert Ficoék kabinetje ún. menlevelek kiadását vállalta a gazdasági migránsoknak, ami szabad mozgást biztosít számukra az uniós tagországban, mint például Szlovákiában. Ez a dokumentum vált most keresett termékké, ezzel ugyanis a migránsok gond nélkül utazhatnak tovább Nyugat felé. Az embercsempészek százával szállítják át a migránsokat Szlovákiába az Ipoly-menti zölthatáron keresztül.

 

A Szövetség-Aliancia részéről Nagy József, valamint a határ menti térségként is szolgáló Nagyszombat megye magyar képviselői a magyar-szerb határra utaztak, hogy személyesen vételezzék szemre a migránshelyzetet.

 

„Röszkén a saját szemünkkel voltunk meggyőződni arról, hogy miként is védi a sokat kritizált magyar kormány az EU külső határait”

 

– számol be a tapasztaltakról Nagy József.

 

Mint elmondta, a magyar kerítésnél jobb rendszer az USA-ban sem látható a mexikói határon és az EU-nak ebben kötelessége lenne segíteni Magyarországot. Nagy József szerint a szlovák hatóságok reakciója, hogy nincs elég rendőr a szlovák határ védelmére, csak figyelemelterelés a Progresszív Szlovákia szakértői kormánya javára.

 

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és fűrésztelep

 

„Az SaS, a PS és Kékhidas Dzurindáék is jobban tennék, ha először körülnéznének és aztán (nem) uszítanának a magyarok ellen!”

 

– tette hozzá Nagy József arra reagálva, hogy miközben a szlovák rendőrsé állítja, nincs elég embere saját határvédelmére, közben az egész Unió schengeni határának védelmét ellátó Magyarországot kritizálja. Mégpedig azért, mert nem elégségesen védi határát.

 

„Ott voltam a menekülttáborokban Aleppónál, a szír-török határon, láttam miként védekeznek a svédek a Malmő és Koppenhága közti Oresund hídon, láttam Lampedusát is. De a magyar határzártól jobb védelmi rendszert még nem. Botrányos, hogy ideológiai-politikai okokból sem az EU, sem a Frontex, az EU határvédelmi szervezete nem segíti a magyar határvédelmet. Immár 2020 óta!”
– nyilatkozta Nagy.
A Szövetség-Aliancia politikusai hétfőn, szeptember 18-án voltak a helyszínen. Beszámolójuk szerint csak aznap a magyar hatóságok 1000 migránst állítottak meg és fordítottak vissza, május óta – szlovákiai rendőrökkel is együttműködve – összesen 13 ezret.
A legfontosabb lépés az EU elhibázott, csalogató migránspolitikájának megváltoztatása, állapítja meg Nagy József, aki helyszíni beszámolójában képekkel is illusztrálja az aktuális, legfrisebb helyzetet a szerb-magyar határon.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!