Nyitókép: archív

 

„Arra bátorítjuk felvidéki magyar testvéreinket, hogy választói jogukkal élve vegyenek részt a közelgő voksoláson, és támogassák a Szövetség képviselőjelöltjeit, akiknek sok sikert és eredményes munkát kívánunk! Egy vérből valók vagyunk!”

 

– fogalmaz az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége nyilatkozatában, melyet a szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választások előtt küldött a Körképnek.

 

 hirdetes_810x300  

Ebben többek között azt írják, hogy erdélyi magyarként a felvidéki magyarokhoz hasonlóan pontosan tudják, mit jelent egy trianoni utódállam őshonos nemzeti kisebbségeként a mindennapos jogérvényesítő küzdelem.

 

Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Kárpát-medencei magyar megmaradás legfőbb záloga az erős és hatékony politikai képviselet megteremtése, hiszen rajtunk kívül senki másnak nem áll érdekében az erdélyi vagy épp felvidéki magyarság jogainak biztosítása, ezáltal pedig megmaradásunk alapfeltételeinek garantálása, intézményeink, nyelvünk és szabad szimbólumhasználatunk védelme.

 

Bízunk benne, hogy a Felvidék magyarsága ismét saját kezébe veszi sorsa irányítását, jelentős számban vonul az urnák elé szombaton, ismételten bizalmat szavaz a Szövetség képviselőinek, ezáltal pedig újra bizonyosságát adja annak, hogy megkerülhetetlen politikai tényező, amellyel számolnia kell a pozsonyi döntéshozóknak”

 

 

– zárul a Tőkés László EMNT elnök sajtóirodája által érkezett nyilatkozat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.