A közlekedési minisztérium pozitívan bírálta el a város pályázatát, amely a kerékpáros közlekedés fejlesztésére irányult. Komárom városa 29 611,50 eurós támogatást kap a projekt megvalósítására, amelyhez a város további 1 558,50 eurós önrészt vállal.

 

A projekt célja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése – fedett kerékpártárolók és -állványok kiépítésével a városi fenntartású alapiskolákban. 

 

A kerékpáros infrastruktúra új elemei kiépítésének célja, hogy még több gyerek járjon kerékpáron iskolába. A napi kerékpározás az egészséges életmód szempontjából is fontos, de az autós forgalom csökkentésével a környezetvédelem tekintetében is jelentős tényező.

 

 hirdetes_300x300  

 

A projekt megvalósítása során felépül 6 nagyobb fedett és 3 kisebb fedett kerékpártároló, továbbá elhelyezésre kerül 72 darab kerékpárállvány.

 

A projektben szereplő infrastrukturális elemek az iskolák igényeinek felmérése után kerültek bele a pályázati anyagba. A nyár folyamán aláírták a támogatásra szóló szerződést, és az ősz folyamán valósul meg az egyes elemek kihelyezése.

 

 

Az új kerékpártárolók és -állványok a következőképpen kerülnek kihelyezésre:

 

Komenský utcai Alapiskola – 4 új kerékpártároló, egyenként 10-12 kerékpár elhelyezésére

Határőr utcai Alapiskola – 30 új bicikliállvány kihelyezése, 60 kerékpár számára

Rozmaring utcai Alapiskola – kerékpártároló kiépítése 3 új bicikliállvánnyal, egyenként 5-6 kerékpár elhelyezésére, kerékpártároló kiépítése 6 új állvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére

Munka Utcai Alapiskola – 2 új kerékpártároló kiépítése, 3-3 új állvány kihelyezésével, mindkettő 5-6 kerékpár elhelyezésére alkalmas és 15 különálló kerékpárállvány kihelyezése

Jókai Mór Alapiskola – 1 kerékpártároló kiépítése 6 új bicikliállvánnyal 10-12 kerékpár elhelyezésére

Eötvös Utcai Alapiskola – 6 kerékpárállvány kihelyezése 12 kerékpár számára  

 

Komárom Város sajtóhíre nyomán Buday Mária

Megosztás:
Címkék: kerékpár Komárom

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!