Nyitókép: SITA

 

Az Amazon amerikai online kereskedő olyan robotokat kezdett tesztelni raktáraiban, amelyek négy végtaggal rendelkeznek, és képesek emberi mozgásként járni. A BBC értesülései szerint a vállalat azt állítja, hogy a robotok felszabadítják az alkalmazottak kezét más tevékenységekre a nagyobb ügyfél-elégedettség érdekében. A szakszervezetek azonban kifogásolják, hogy a cég hosszú ideje robotként kezeli alkalmazottait, és humanoid gépek váltják majd fel az embereket.

 

A Digit nevű robot karszerű végtagjait képes dobozok és csomagok szállítására, valamint rutin raktári munkák elvégzésére használni. A többi robotnál megszokott kerekek helyett lábai vannak, amelyek a cég szerint lehetővé teszik, hogy felmenjen a lépcsőn, vagy leküzdje az Amazon épületeiben lévő egyéb terepakadályokat.

 

 hirdetes_300x300  

„Tapasztalatból tudjuk, hogy ezek az új technológiák valójában új munkahelyeket teremtenek, segítve növekedésünket és terjeszkedésünket”

 

– mondta Scott Dresser, a vállalat robotikai részlegének munkatársa.

 

Az Amazon az elmúlt években a költségek csökkentése érdekében felgyorsította a robotok telepítését. Saját statisztikái szerint a világcégnek jelenleg mintegy 750 000 olyan robotja van, amelyek emberekkel együttműködve dolgoznak. Az emberek gyakran használják őket arra, hogy mechanikusan ismétlődő munkát végezzenek helyettük, mondta a cég.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!