Nyitókép: Vitaly Nevar/Reuters

 

Az ukrán hadsereg hétfőn azt közölte, hogy sikeresen támadta az elcsatolt Krím félszigeten állomásozó orosz légvédelmi rendszer egy részét. Kijev az idén nyáron indított ellentámadás kezdete óta egyre több támadást intéz a Krím-félsziget ellen, amelyet Oroszország még 2014-ben annektált.

 

„(Az ukrán) fegyveres erők sikeresen eltaláltak egy stratégiai légvédelmi létesítményt a megszállt Krím nyugati partvidékén” – közölte az ukrán hadsereg sajtóosztálya a közösségi médiában, további részletek közlése nélkül.

 

Az orosz védelmi minisztérium később közleményben közölte, hogy a hétfői nap folyamán nyolc, a Krím félszigetre kilőtt ukrán Storm Shadow cirkálórakétát lőttek le.

 hirdetes_810x300  

 

Az orosz hadsereghez közel álló, befolyásos Rybar csatorna azonban a Telegram közösségi hálózaton azt közölte, hogy az orosz fegyveres erőknek nem sikerült lelőniük két, az ukrán fél által kilőtt ATACMS rakétát. A rakéták állítólag a Krím-félsziget nyugati partvidékén lévő Olenivka falu közelében landoltak.

 

A csatorna arról is beszámolt, hogy a Fekete-tengeri Flotta tengerészei „fél órával később” három ukrán haditengerészeti drónt fedeztek fel Szevasztopol közelében, amelyek sikertelenül próbáltak behatolni a Herszon-öbölbe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!