Nyitókép: Körkép.sk

 

Október végén új szabadidőparkot adtak át Komárom leglátogatottabb kiránduló övezetében, közvetlenül a Vág menti kerékpárút mellett, a Holt-Vág túlsó végénél. A város a Čistinka nevet viselő sportlétesítményt a LIDL üzletlánc szlovákiai társaságának szavazós játékán nyerte, 2022-ben. Ennek átadására Komárom polgármestere, Keszegh Béla hívta fel a figyelmünket.

 

Annak, hogy mit is kínál a Čistinka, tehát a TISZTÁS szabadidőpark, saját magunk jártunk utána az elmúlt vasárnap. A helyszín könnyen megközelíthető kerékpáron, görkorcsolyán vagy gyalogosan a Vág menti bicikliúton, de autóval is, a Holt-Vág térségének megkerülésével.


Az építkezési munkálatok és a sok esőzés miatt a létesítmény környezete jelenleg még kissé sáros, de nem gátolja az odajutást. Ennek jelét is adta néhány család, akik vasárnap délután birtokukba vették csemetéikkel a játszóteret. 

 

 hirdetes_810x300  

 

A szabadidőpark előtt szlovák és magyar nyelvű tájékoztató tábla ismerteti annak működtetési szabályzatát és feltételeit, valamint köszönti a látogatókat:

 

„Komárom városa üdvözli Önöket a Čistinka (Tisztás) sport- és relaxációs parkban. Kicsik és nagyok pihenésére szolgál, hogy sportoljanak, játsszanak és szórakozzanak. Ezért kérjük, hogy ne károsítsák, viselkedjenek felelősségteljesen, tartson ki a lehető leghosszabb ideig.”

 

A létesítmény egész évben látogatható, a hét minden napján reggel 8 órától este 10 óráig.

 

 

A park négy tematikus részből áll, gyermekjátszótér 3–12 éves gyermekek részére, maximum 70 kg testsúlyig, szabadtéri edzőgépek14 éves vagy annál idősebb és legalább 140 cm, vagy annál magasabb látogatók részére, multifunkciós  sportpálya többféle labdajáték számára, így alkalmas kosárlabda, röplabda és futball játszására is. Továbbá asztaliteniszezésre is adódik lehetőség. Mindezek mellett található itt grillező sarok kényelmes és hangulatos ülőhelyekkel, ami nagyszerű családi, baráti összejövetelekre biztosít majd teret.

 

A tájékoztató tábla a továbbiakban kilenc pontban azt is feltünteti, mit köteles a látogató betartani. Például tilos ételt és italt fogyasztani az edzőgépek, játékok használata során, tilos alkoholt fogyasztani, dohányozni és kerülni kell a szemetelést. A park területén esztétikus hulladéktárolókat helyeztek ki, amelyek lehetőséget teremtenek a felesleg szelektált elhelyezésére. Remélhetőleg ezt minden látogató észreveszi majd.

 

 

A szabályzat külön felhívja a figyelmet a méltó közösségi viselkedésre, hogy sem saját magunkat, se másokat ne sodorjunk veszélybe. A tájékoztató tábla mindezek mellet feltünteti a legfontosabb telefonszámokat is, hogy szükség esetén gyors segítséget tudjunk kérni. 

 

A szabadidőpark a kikapcsolódást, a felfrissülést szolgálja, a sport- és természetkedvelő családok örömére remélhetőleg sokáig épségben marad.

 

Buday Mára

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.