Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Új szolgáltató vonatai fognak közlekedni a száz kilométeres Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom regionális vonalon. A cseh Leo Express december 10-től kezdi meg az utasok szállítását, ekkor lép ugyanis életbe az új vonatmenetrend.

 

A Leo Express kilenc éven át, 2032. december 31-ig biztosítja a vasúti közlekedést a Szlovák Köztársaság Közlekedési Minisztériumával tavaly év végén kötött szerződés alapján. A Leo Expresst három pályázó közül választották ki.

 

Naponta csaknem száz csatlakozás

 hirdetes_300x300  

 

A Leo Express a vonatos utazás új szintjével érkezik a vágányra. A Pozsony–Komárom vonalon 21, csaknem 240 férőhelyes szerelvényt fog működtetni, amelybő 140 ülőhely lesz.

 

Naponta csaknem száz csatlakozást fog útnak indítani, és szerelvényei a csúcsidőben megnövelt kapacitással fognak közlekedni a Dunaszerdahely–Úszor–Pozsony közötti vonalon, mégpedig 20 perces időintervallumokban. A szolgáltató kedden Pozsonyban mutatta be a vonatokat és a szolgáltatásait.

 

„Mostantól a Leo Express a legmagasabb színvonalú utazást hozza el ezen a vasútvonalon. December 10-től korszerű, alacsony padlós és légkondicionált egységeket telepítünk az érintett szakaszra, amelyek többek között Wi-Fi-vel, gyerekrésszel, a tolószékesek számára is használható toalettel, illetve a gyermekes anyukák számára pelenkázóasztallal lesznek felszerelve”

 

– mondta Peter Köhler, a Leo Express vezérigazgatója.

 

Fotó: SITA/Jana Birošová.
Fotó: SITA/Jana Birošová.

 

Elindult a jegyértékesítés

 

Az új közlekedési miniszter, ifj. Jozef Ráž rámutatott, hogy a Pozsony és Komárom közötti vonalon növelik a kapacitást és a vonatok összlétszámát is. „A vasúti közlekedés környezetbarátabb, és minél többen választják a komfortot a síneken, annál nagyobb könnyítést jelent a zsúfolt utakon” – mondta a miniszter.

 

A Leo Express elindította a jegyértékesítést, fenntartotta a jelenlegi 5,25 eurós viteldíjat a teljes Pozsony–Komárom útvonalon, valamint 7, 30 és 90 napos menetjegyeket kínál. A 365 eurós, azaz napi egy eurós éves DunajPass jegy magában foglalja az elsőbbségi ülőhely kiválasztását és annak lehetőségét, hogy az utas a vonat indulását a pozsonyi főpályaudvar szalonjában várja meg.

 

A Pozsony és Komárom közötti útvonalon a Leo Express a Szlovák Vasúttársaságot (ZSSK) váltja fel, amely 2020 vége óta biztosította a vonatközlekedést osztrák partneréve, az ÖBB-vel, amikor a cseh RegioJet befejezte pályafutását a Pozsony–Komárom vonalon.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!