Nyitókép: AFP

 

Ezentúl a transznemű hívőket is meg lehet keresztelni, ha az nem okoz botrányt vagy „zavart” – jelentette be szerdán a Vatikán. A dikasztérium, a katolikus hit védelmével megbízott intézmény nem tiltakozik az azonos nemű párok gyermekeinek megkeresztelése ellen sem – akár örökbefogadott, akár béranya által született gyermekekről van szó.

 

A dokumentumot maga Ferenc pápa hagyta jóvá, aki többször is kijelentette, hogy az egyháznak nyitottnak kell lennie mindenki felé, beleértve az LMBTQ-közösség híveit is. A pápa ugyanakkor világossá tette, hogy a homoszexualitást „bűnnek tartja, ahogyan minden házasságon kívüli szexuális aktust is”.

 

A katolikus tanítás a házasságot egy férfi és egy nő egyesüléseként határozza meg, amelynek célja a gyermekvállalás. A dokumentumban a dikasztérium leszögezi, hogy a transznemű hívők „ugyanolyan feltételek mellett részesülhetnek a keresztségben, mint a többi hívő, feltéve, hogy nincs olyan helyzet, amelyben fennáll a nyilvános botrány vagy a hívek közötti zűrzavar veszélye”.

 hirdetes_810x300  

 

Arra a kérdésre, hogy egy azonos nemű pár tekinthető-e egy megkeresztelendő gyermek szüleinek, a dikasztérium csak annyit mondott, hogy „megalapozott remény” szükséges, hogy a gyermek a katolikus hitben nevelkedik.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!