Nyitókép: A Nemzeti Színház épülete a főváros IX. kerületében, a Bajor Gizi parkban (Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében – hivatalból nyomozást rendelt el a Nemzeti Színháznál történt baleset ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a BRFK.

 

Pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították.

 

A baleset előadás közben törént, de a díszlet nézők által nem látható részén. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

 

 hirdetes_810x300  

A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila benyújtotta a lemondását, de egyelőre még a posztján marad.

 

magyarnemzet.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!