Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via latimes.com

 

Csütörtökön David Cameron találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és ígéretet tett arra, hogy a britek továbbra is hosszú távú támogatást nyújtanak Ukrajnának. Három nappal hivatalba lépése után David Cameron brit külügyminiszter első hivatalos útján Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Cameron megerősítette a brit támogatást az orosz invázióval szembeni ellenállásban.

 

„Azt akartam, hogy ez legyen az első látogatásom. Csodálom az ukrán nép erejét és elszántságát.”

 

– mondta Cameron, hozzátéve: Továbbra is meg fogjuk adni az erkölcsi támogatást, a diplomáciai támogatást, a gazdasági támogatást, de mindenekelőtt a katonai támogatást, amelyre szükségük van, nemcsak idén és jövőre, hanem addig, ameddig szükséges.

 

 hirdetes_300x300  

Dmitro Kuleba közösségi oldalán azt írta, hogy a megbeszélések a bizonyítékai annak, hogy a két ország eltökélt az együttműködésben egészen a győzelemig, és az Egyesült Királyság továbbra is támogatja fegyverekkel Ukrajnát, hogy felszabadítsák a Fekete-tengert az orosz fenyegetéstől.

 

Az oroszok által kedden kilőtt négyemeletes házban a Donyecki területen fekvő Selydove településen, három holttestet találtak a mentőalakulatok a romok alatt. És két másik lakót még mindig keresnek. Csütörtökön hivatalos kijevi források szerint az oroszok 18 drónt indítottak, amiből az ukránoknak 16-ot sikerült kilőni.

 

Az oroszok ezzel szemben azt állították, hogy az észak-ukrajnai Kurszk régió áram nélkül maradt egy ukrán támadás után. Valamint két ukrán drónt is lelőttek a brjanszki régióban és további hármat a Krím közelében. Moszkva szerint semmilyen kár nem keletkezett.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!