Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A legnagyobb szlovákiai kiskereskedelmi láncok egyike sem kínál majd élő pontyot karácsony előtt, és a legtöbbjük azt sem engedélyezi, hogy harmadik fél értékesítse azokat telephelyeik mellett.

 

Kvetoslava Kirchnerová, a Billa szóvivője szerint az üzletlánc már régóta nem értékesít élő halakat, ezt a megközelítést 2022-től nyilvánosan is kihangsúlyozza hivatalos kötelezettségvállalás formájában. Az üzletlánc azt sem engedélyezi, hogy harmadik fél értékesítsen élő halakat saját területén.

 

„Minden lényeges tény független mérlegelése után Szlovákia első kereskedelmi láncaként már 2021-ben úgy döntöttünk, hogy 2022. január 1-jétől megszüntetjük az élő ponty árusítását, egyúttal harmadik félnek sem engedjük meg, hogy a helyiségeinkben vagy telephelyünk területén élő halakat árusítson” – nyilatkozta Lucia Vargová, a Kaufland szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

A COOP Jednota Slovensko szóvivője, Jana Kuklová arról tájékoztatott, hogy az élő pontyok értékesítése az állatvédelem miatt visszaesőben van. A társaság ez év elején úgy döntött, hogy nem valósítja meg az élő ponty központi felvásárlását.

 

„A Tescónál fontosnak tartjuk az állatok nevelésének, szállításának és feldolgozásának körülményeit, ezért elköteleztük magunkat, hogy ettől az évtől nem engedjük üzleteink előtt az élő ponty árusítását” – magyarázta Mária Zerzanová, a Tesco Stores PR menedzsere.

 

Tomáš Bezák, a Lidl szóvivője szerint a cég soha nem értékesített élő halat, és nem is tervezi.

 

Valamennyi kiskereskedelmi lánc leszögezte, hogy karácsony előtt a hűtött és fagyasztott halak változatos választékát kínálja létesítményeiben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!