Nyitókép: bkk.hu

 

A Budapesti Közlekedési Központ minden évben reprezentatív kutatáson méri fel a Budapesten és környékén élők igényeit és véleményét a főváros közlekedéséről. A kutatás készítői legutóbb ezer közösségi közlekedőt kérdeztek meg többek között arról, hogy a mögöttük hagyott hónapban mely BKK-járatokat használták a legtöbbet, és összességében mennyire elégedettek azokkal.

 

A képzeletbeli dobogó tetejére a „piros” M2-es metrót választották: a válaszadók 76 százaléka mondta, hogy teljes mértékben elégedett a járattal, 19 százalékuk inkább elégedett volt. A kelet–nyugati metróvonalon naponta több mint 400 ezer utast szállítanak. A második helyre a „kék” M3-as metró került: a válaszadók 56 százaléka teljesen elégedett vele, 41 százalékuk pedig inkább elégedett. A Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának számító, Budapestet észak–déli irányban keresztülszelő metróvonal felújítása öt és fél év után idén májusban fejeződött be, minden állomás új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre is.

 

A pódiumra bronzérmesként fért fel a 4-es/6-os villamos, mely a második leggyakrabban említett járat. A teljesen elégedettek aránya itt is 56 százalék, az inkább elégedetteké 39 százalék. A villamospárnak jelentős szerepe van abban, hogy a budapesti a világ legforgalmasabb villamoshálózata: vonalán naponta több mint 200 ezren használják.

 hirdetes_810x300  

 

A közösségi közlekedés, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése a jövőben is hangsúlyos szerepet kap a BKK-nál. Az elmúlt években indított járműparkfejlesztés nagymértékben javította a fővárosi közösségi közlekedés színvonalát: az új járművek a kor elvárásainak megfelelő tulajdonságukkal és felszereltségükkel szolgálják a Budapesten utazók kényelmét.

 

IHO.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!