Nyitókép: Brian Lawless /AP

 

Súlyos zavargások törtek ki az ír fővárosban, miután három gyermek megsérült egy késes támadásban. Évtizedek óta nem volt példa a városban ilyen mértékű erőszakra – figyelmeztetett pénteken Drew Harris ír rendőrfőnök.

 

„Tegnap este rendkívül kiterjedt erőszaknak lehettünk szemtanúi. Ilyet évtizedek óta nem láttunk” – tette hozzá. A rendőrség péntekre virradó éjszaka összesen 34 embert tartóztatott le. Az erőszakos tüntetéseket Dublin egyik általános iskolája előtt elkövetett késes támadás váltotta ki, amelyben több gyerek megsérült. Egy ötéves kislány és egy tanárnő továbbra is nagyon súlyos állapotban van – közölte a rendőrség.

 

Az erőszak azt követően harapódzott el, hogy a közösségi médián és az interneten keresztül pletykák kezdtek el keringeni a támadó nemzetiségéről.  A zavargások során egy busz és egy rendőrségi jármű is kiégett, 11 másik pedig megrongálódott. 13 üzletet is megrongáltak és kifosztottak. A rendőrség további zavargásokra számít.

 hirdetes_300x300  

 

Eközben Leo Varadkar ír miniszterelnök azt mondta, hogy a tüntetőket, akik összecsaptak a rendőrökkel és kifosztották a boltokat, „gyűlölet” motiválta, és „szégyent hoztak” Írországra. Varadkar korábban arról számolt be, hogy a támadás elkövetőjét letartóztatta a rendőrség.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!