Nyitókép: Körkép.sk

 

Komárom főterén november 24-én felállították a 12 méter magas karácsonyfát, amely a közelgő ünnepi időszak fő jelképe lesz. A szép, sudár ezüstfenyőt a Saláth családnak köszönhetjük – tudtuk meg a városi hivatal tájékoztatása alapján.  

 

A formás fa advent első vasárnapjára öltözik ünnepi díszbe, ami idén december 3-ra esik. A hangulatot azonban már így, természetes állapotában is növeli, hiszen az arra sétáló családok megcsodálják, és az apróbb gyermekek szívesen bújócskáznak az ágai alatt. 

 

 hirdetes_300x300  

 

A következő héten a belváros utcáira fölkerül az ünnepi díszkivilágítás, valamint az adventi koszorú is elkészül. A tavalyi évhez hasonlóan kikerül a többi hangulatfokozó karácsonyi díszítés, például a mesés ezüstös rénszarvas-fogat, a Szentháromság szobor közelében, melynek hintajára fölkapaszkodhatnak kicsik és nagyok, így nagyszerű lehetőséget teremtve családi, baráti fényképek készítésére.

 

Emellett támogatók bevonásával egy speciális színpad is kerül a Klapka-térre, amely kulturális rendezvényekre biztosít teret – iskolák és más csoportok fellépéseihez.

 

 

Mikulás napjára egy meglepetéssel is készül a város a legkisebbek számára, ám a részleteket egyelőre még titok fedi. 

 

Az adventi idő hideg előszele és a formás karácsonyfa már megérkezett, a továbbiakra pedig hamarosan fény derül.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!