Nyitókép: Steve Parsons/PA Wire

 

December ötödikén a Balaton partján fekvő Mövenpick BalaLand Resort Balaton hotelbe látogat az igazi, finn Mikulás: Joulupukki. A szálloda felajánlásának köszönhetően ugyanakkor nem csak a szállóvendégek ünnepelhetnek a Télapóval, hanem helyi gyermekek is találkozhatnak a legendás jótevővel.

 

A hotel együttműködik a Siófoki Magyar-Finn Baráti Körrel, ugyanis Siófok testvérvárosa a Finnországban található Oulu, a civil szervezet ezt a kapcsolatot hivatott ápolni. Az idén 45-dik jubileumát töltő szervezet, az ünneplés kapcsán rajzpályázatot hirdetett három korcsoportban. Környékbeli óvodások, általános iskolai alsó- és felső tagozatosok alkotásait várták, „Ahogy én látom a Mikulás hazáját” témában. Az oului és siófoki közös kezdeményezésre beérkezett nevezések közül, a zsűri 11 győztest választott, akik ezzel elnyerték a fődíjat, ők is részt vehetnek a közös ünnepségen, és találkozhatnak Joulupukkival.

 

A szállóvendégek a programok után vacsorán búcsúzhatnak el a Mikulástól, ahol természetesen Willy Fogg is ott lesz majd. Másnap különleges Északi Sarki Büfé ünnepi reggeli várja a vendégeket.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!