Nyitókép: arga Imre | Credit: Blikk

 

Magyar drogcsempészeket fogtak Írországban. Az ír sajtó nyilvánosságra hozta annak a két magyar állampolgárságú férfinak a személyazonosságát, akiket a dublini Weston repülőtéren lefoglalt heroinszállítmány után tartóztattak le. A 8,1 millió euró értékű csempészárut szállító kisgépet állítólag Németh Zoltán, egy volt vadászpilóta vezette, míg a második letartóztatott A. Ignác.

 

Mindketten tagadták bűnösségüket. Németh Zoltán a bíróságon azt mondta, hogy speciális mikrochipek gyártásához kellett volna anyagot szállítania, és nem tudott a kábítószerről.

 

„Soha nem szedtem drogot, utálom a kábítószert” – mondta a pilóta. A. Ignác ellenben azzal védekezett a bíróságon, hogy a családja védelme érdekében volt kénytelen részt venni az akcióban. Az őrizetbe vettek egyike sem kért magára óvadékot.

 hirdetes_300x300  

 

Az Irish Sun értesülései szerint a pilótát Európa egyik legnagyobb drogkereskedőjeként tartják számon. A kisrepülőgépben és egy autóban 8,1 millió euró értékű heroint találtak. Mindkét gyanúsítottat kihallgatta az ír Nemzeti Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Ügynökség.

 

A hatóságok szerint mindkét férfi ismert volt az Europol és a bűnüldöző szervek előtt szerte Európában, és több nemzetközi bűnbandával is kapcsolatban álltak. Az elmúlt évben feltehetően az írországi Kinahan-kartellel és a The Family drogbandával dolgoztak együtt, de számos olaszországi, spanyolországi, hollandiai és közel-keleti drogmaffiának is dolgoztak.

 

A nyomozók szerint a magyar pilóta kisrepülőgépével Európa-szerte csempészett drogszállítmányokat.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!