Nyitókép forrása: facebook.com/Štrajk autodopravcov – Únia autodopravcov Slovenska

 

A Szlovákiai Fuvarozók Uniója (UNAS) hétfőn 15 órától megújította a múlt héten félbeszakított tiltakozó akcióját a Felsőnémeti-Ungvár határátkelőn, mégpedig az Ukrajnából Szlovákia területére belépő kamionos forgalom blokkolásával.

 

Az UNAS ezzel visszahívásig csatlakozik a lengyelországi és magyarországi fuvarozók tiltakozásához az EU által az ukrán fuvarozók számára adott engedélyek törlése ellen.

 

Az UNAS vasárnapi sajtóközleményében kiemelte, hogy a személyforgalom semmilyen formában sem kerül korlátozásra. Elnökségük az elmúlt napokban összegyűjtött információk és azok a szlovák közúti közlekedés piacára gyakorolt hatásai alapján döntött az újabb blokádról.

 

 hirdetes_300x300  

 

Decemeber 11-től (hétfőtől) a magyar fuvarozók is tiltakozó akciót szerveztek, amely szerint a 4-es főúton Záhony-Csop határátkelő irányába és irányából lassítják a teherforgalmat.

 

A demonstráció tervezett kezdő és befejező időpontja: 2023. 12. 11. 10:00 óra – 2023. 12. 31. 24:00.

 

A hungarokamion.hu által közölt információk szerint a blokádon óránként 2-2 tehergépjárművet terveznek átengedni mindkét irányba (ide nem értve az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, gyorsan romló élelmiszert szállító; a katasztrófa- és vízkárelhárítást, -megelőzést, valamint segítségnyújtást végző; a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, valamint az igazoltan humanitárius célú szállításban résztvevő tehergépjárműveket).

 

A magyar fuvarozók a tiltakozó akció céljaként a figyelemfelkeltést tűzték ki:

 

Figyelemfelhívás az Európai Bizottság és a magyar Kormány felé az Európai Unió és Ukrajna, valamint Moldávia között megkötött, a közúti áruszállítást részben liberalizáló megállapodás azonnali felülvizsgálatának haladéktalan megkezdésének szükségességére.

 

teraz.sk, hungarokamion.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!