Nyitókép: imago/Belga

 

Eltávolították Gérard Depardieu francia színész viaszfiguráját Párizs leghíresebb viaszmúzeumából, a Grévinből. A múzeum hétfőn jelentette be a hírt.

 

A döntés, hogy eltávolítják Gepardieu figuráját a Grévin viaszhírességek panteonjából, azt követően született meg, hogy a francia televízióban nemrég filmet mutatott be a színészről, amely alaposan megtépázta a hírnevét Franciaországban és világszerte.

 

A France 2 közszolgálati televízió által sugárzott dokumentumfilm többször is mutatta, amint Depardieu erkölcstelen megjegyzéseket és gesztusokat tesz egy észak-koreai útja során. Ezen felül 2020 óta nemi erőszak miatt is nyomozás folyik ellene. A színész minden vádat tagad.

 hirdetes_300x300  

 

A 74 éves Depardieu több mint 50 év alatt több száz filmben játszott, köztük francia klasszikusokban.

 

A viaszfigura eltávolítása egybeesik Rima Abdul-Malak francia kulturális miniszter bejelentésével, miszerint fegyelmi eljárást indítanak a Legion d’Honneur, a legmagasabb francia kitüntetés ügyében, amelyet egy színésznek adományoznak. Depardieu az ügyvédein keresztül közölte, hogy lemond a kitüntetésről.

 

A francia médiában megjelent levélben Depardieu családja elítélte a színész ellen irányuló „példátlan összeesküvést”, és sajnálatát fejezte ki a Gérard Depardieu személye ellen irányuló „kollektív harag” miatt.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!