Nyitókép: legendairlines.ro

 

A Legend Airlines román légitársaság cáfolta az emberkereskedelemben való részvételt. Elmondása szerint az utaslista ellenőrzése partnerszervezetének a feladata volt.

 

Négy nap után hagyhatta el a repülőteret az a bérelt repülőgép, amely 303 indiai állampolgárt szállított Nikaraguába. A gépet embercsempészet gyanújával vették őrizetbe Franciaországban.

 

A Legend Airlines ügyvédje szerint a gép várhatóan hétfőn viszi vissza Indiába a félútón rekedt utasok többségét.

 hirdetes_300x300  

 

Az Airbus A340-es repülőgép csütörtökön landolt az észak-franciaországi Chalons Vatry kis repülőterén, hogy üzemanyagot vegyen fel. A gép az Egyesült Arab Emírségekből a nikaraguai Managuába tartott.

 

A rendőrség azonban nem engedte, hogy folytassa útját, miután névtelen telefonhívást kapott arról, hogy embercsempészet áldozatai lehetnek a fedélzeten. Az összes utas, köztük egy 21 hónapos csecsemő is a repülőtér termináljában ragadt.

 

A nyomozás során két utast őrizetbe vettek. Többen menedékjogot kértek Franciaországban. Az ügyészség tájékoztatása szerint 11 utas kísérő nélküli kiskorú személy volt, akik különleges hivatali ellátásba kerültek.

 

A rendőrség csütörtökön lezárta a repülőteret, vasárnap pedig rögtönzött csarnokká alakították át a terminált, ahol a bírák az indiaiak további őrizetbe vételéről vagy szabadon bocsátásáról döntöttek.

 

Az ügyészség egyelőren nem adott bővebb felvilágosítást a nyomozásról, és nem kívánta kommentálni, hogy az utasok célállomása az Egyesült Államok volt-e, ahol idén jelentősen megnőtt a mexikói határon átlépő indiaiak száma.

 

A román Legend Airlines cég tagadta az embercsempészetben való részvételt. Kijelentette, hogy egy partnercég felelt az utasok okmányainak ellenőrzéséért.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!