Nyitókép: hirado.hu

 

A „gyermek” kifejezést választotta az Év szavának a Montágh Testület. A közmédia által az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott szervezet indoklása szerint a jövő legnagyobb kincse a „gyermek”, amely magában hordozza a remény üzenetét.   

 

A 2023-as Év szava kifejezi mindazt, amire most a leginkább szükség van: az ígéretet, a reménységet, az életet, a legfőbb értéket, és az ehhez kapcsolódó áldozatos, családszerető és közösségépítő szemléletet – olvasható a Montágh Testület indoklásában. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezetéhez tartozó tanácsadó, véleményező, javaslattevő és ellenőrző testület tagjai minden évben kiválasztják azt az egy szót, amely leginkább reflektál az adott év történéseire, valamint a változó körülmények és világszintű kihívások között a legfontosabb értékre hívja fel a figyelmet.

 

A Montágh Testület kiemelt feladata az anyanyelvi és a viselkedéskultúra ápolása, ezáltal a kulturális értékőrzés és értékteremtés támogatása. Az Év szavát 2020-tól minden év decemberében hirdeti ki a közszolgálati média a testület tagjainak szavazata alapján; 2020-ban az „egymás”, 2021-ben a „család”, 2022-ben pedig a „béke” kifejezést választották.

 hirdetes_300x300  

 

mediaklikk.hu

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!