2024. január 3-tól új kezelője lesz a katolikus temetőnek – tudtuk meg a komáromi városi hivatal tájékoztatása alapján. A katolikus egyház, mint a terület tulajdonosa, az elmúlt 20 évben a JUDr. Alexander Földeshez tartozó Cintoríny Komárno kft-re bízta a temető gondozását, melynek a szerződése az év végén lejárt.

 

Az új évtől a SOMNIA centrum szervezet veszi át a kezelést. A távozó kezelővel több vitás kérdése is akadt az egyháznak, ezért előfordulhatnak kellemetlenségek, ami miatt a hozzátartozók türelmét kérik. A temető új kezelői igyekeznek mihamarabb rendezni a körülményeket és az ottani állapotokat fokozatosan javítani.

 

 

 hirdetes_300x300  

A temetőn belüli elérhetőséget is igyekeznek mihamarabb biztosítani, de a korábbi szolgáltató távozása miatt előfordulhat fennakadás. Az esetleges kérdéseikkel az új kezelőhöz fordulhatnak munkaidőben: Denisa Kajanová 0915 545 040

 

A többi temető kezelője változatlan; a református, az evangélikus és a zsidó temetők ugyancsak az egyházak tulajdonában vannak, a kezelőjük a Ryšavý Boldizsár. Az őrsújfalui, gadóci, kavai és cserháti temetők az önkormányzathoz tartoznak, és ezekről a temetőkről Komárom város gondoskodik.

 

 

Buday Mária, Komárom város közzététele alapján
Fotók: Komárom város közösségi oldaláról

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!