Nyitókép: via news.yahoo.com

 

A Nyugatnak olyan módon kell válaszolnia az Ukrajna elleni legújabb orosz támadási hullámra, hogy azt Vlagyimir Putyin orosz elnök is megértse – mondta szerdán Radek Sikorski lengyel külügyminiszter, hozzátéve: a Moszkva elleni szankciókat szigorítani kell, Kijevet pedig további fegyverekkel kell ellátni.

 

Az orosz csapássorozat hétfő éjszaka és kedd reggel is folytatódott. Rakéták és támadó drónok csapást mértek Kijevre, a kelet-ukrajnai Harkov (Harkiv) városára és más célpontokra. Legalább öt halálos áldozatról és több tucatnyi sebesültről érkezett jelentés. Az orosz támadások következtében mintegy 250 ezer ember maradt áram nélkül. Kijev szerint az ukrán légvédelem a támadó 99 rakétából 72-t hatástalanított.

 

Ugyanakkor az ukrán légierő riasztást adott ki, mondván, hogy orosz Tu-95MS stratégiai bombázók szálltak fel. Ukrán közlés szerint az oroszok Kindzsal hiperszonikus rakétákat is kilőttek Kijevre.

 hirdetes_810x300  

 

„Az Ukrajna elleni legújabb támadásra olyan nyelvezettel kell válaszolnunk, amelyet Putyin megért: szigorítani kell a szankciókat, hogy ne tudjon új fegyvereket készíteni csempészett alkatrészekből, és olyan nagy hatótávolságú rakétákkal kell ellátni Kijevet, amelyekkel el tudja pusztítani a kilövőállásokat és a parancsnoki központokat.”

 

– írta Sikorski az X közösségi oldalon. A lengyel hadsereg kedden megelőző jelleggel négy F-16-os vadászgépet telepített a keleti határhoz, hogy megvédje a lengyel légteret. A pénteki heves orosz támadások során ugyanis egy orosz rakéta tévedt Lengyelország fölé és valamivel kevesebb mint három percig lengyel légtérben tartózkodott – közölte a varsói vezérkar.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!