Nyitókép: pravda.sk

 

Legkésőbb január 8-ig kell bejelenteni a munkáltatónak az egészségbiztosító-váltást. Aki elmulasztja ezt a kötelezettségét, arra 331 euróig terjedő pénzbírságot szabhat ki az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou) – emlékeztetett az Általános Egészségbiztosító (VšZP).

 

„Ha a biztosítottnak több munkáltatója is van, a változást mindegyiknek, valamint a kezelőorvosának is be kell jelentenie. A korábbiaktól eltérően azonban már nem kell bejelenteni a változást a korábbi egészségbiztosítónál, illetve leadni az előző biztosító kártyáját”

 

mondta Alena Krčová, a VšZP szóvivője.

 

Az ügyfél köteles legkésőbb január 8-ig bejelenteni azt is, ki fizeti a biztosítási díjat az egészségbiztosítónak, ha a fizető a kérvény benyújtása után változott, és nem azonos a nyomtatványon feltüntetett fizetővel.

 hirdetes_810x300  

 

Az egészségbiztosító emlékeztetett, hogy aki maga fizeti a biztosítását, vagy egyéni vállalkozó, és a biztosítási díjat állandó átutalással fizeti, ne felejtse el megváltoztatni a számlaszámot, és ellenőrizze a befizetések összegét is.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!